Rioollucht Tiel

De penetrante rioollucht, iedereen heeft hem wel eens geroken. Dit wordt veel geassocieerd met rotte eieren. En dat is goed te verklaren. Als organisch materiaal(met name eiwitten) gaat rotten ontstaan er gassen met deze lucht. Dit zijn Waterstofsulfide en methaan. Als u een rioolstank in huis heeft, dan duidt dit eigenlijk altijd op een probleem met uw riolering. Het hoort natuurlijk niet dat deze stank ontsnapt. Wat de oorzaak exact is kan J.G. Riooltechniek voor u opsporen. In Tiel en omgeving kunt u rekenen op onze dienstverlening.

Rioollucht Tiel oorzaken

Rioollucht kan ontstaan door verschillende problemen aan het riool. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 

  • Verstopping afvoer

 

    • Als u een verstopte afvoer heeft kan dit leiden tot een nare stank. Vies afvoer water blijft in de leiding staan wat naar mate de tijd verstrijkt steeds meer zal gaan stinken. Dit wordt ook wel een probleem met de ontluchting genoemd. Om de verstopping op te lossen kunt u het beste een vakman inschakelen.

 

  • Rioolverzakking

 

    • Vooral bij een langdurige droge periode is er kans op verzakking. Er is dan sprake van een laag grondwaterpeil. Dit kan zowel voor funderingen van woningen als rioolleidingen als gevolg hebben dat het verzakt. Aansluitingen kunnen dan losraken en er is een verhoogde kans op rioolbreuken. Een rioolbreuk gaat veelal gepaard met een verstoppingen en rioolvliegjes.

 

  • Rioollekkage

 

    • Bij een rioollekkage kan er vies afvoerwater en de lucht uit het riool ontsnappen. Afhankelijk van waar de lekkage zich zit kan dit ook waterschade met zich meebrengen. Stilstaand water met organisch materiaal is een broedplaats voor rioolvliegjes. Deze problemen gaan vaak hand in hand. Rioolstank in huis is een serieus probleem dat zonder dat u het doorheeft al flink wat schade heeft kunnen maken. Afvoerleidingen zitten nagenoeg altijd uit het zicht, waardoor bijvoorbeeld lekkages lastig zijn waar te nemen. Vaak is het probleem al een tijdje gaande voordat deze ontdekt wordt.

Dan bestaat er ook nog een kans dat het gemeentelijk riool gebreken heeft. Als daar bijvoorbeeld de riolering verstopt zit zullen ook uw buren hetzelfde problemen ervaren. Voor dergelijke problemen dient kunt op te nemen met de gemeente.

Rioolstank Tiel opsporen

Om de oorzaak voor de stankoverlast te vinden kan J.G. Riooltechniek verschillende methodes inzetten. Verstoppingen en rioolverzakkingen kunnen wij opsporen door een rioolinspectie uit te voeren. Met een speciale rioolcamera gaan wij de leidingen in. Deze camera inspectie zorgt voor beelden die wij boven de grond kunnen zien.

In het geval van een rioollekkage moeten we soms onze rookmachine inzetten. Bij een kleine lekkage kan er al een nare rioollucht in huis optreden. Deze lekkages zijn zowel met het blote als met een rioolcamera niet waar te nemen. Om toch de rioollekkage te achterhalen blazen wij uw riolering vol met milieuvriendelijke rook. Omdat het riool een gesloten systeem hoort te zijn mag er ook geen rook vrijkomen. Op de plek waar onze vakmannen toch rook zien, zit een lekkage. Zo kan er nauwkeurig bepaald worden waar er een rioolreparatie nodig is.

Rioollucht Tiel verhelpen

Rioollucht kan voor veel problemen zorgen. Het is zaak om snel een vakman in te schakelen als u merkt dat u (meermaals) stankoverlast ervaart. Niet alleen kan het voor flinke schade zorgen, de rioolstank is bij hoge concentraties van waterstofsulfide en/of methaan ook schadelijk voor de gezondheid. Het kan klachten als kortademigheid, hoofdpijn, duizeligheid en irritaties aan de ogen geven. In Tiel en omgeving belt u J.G. Riooltechniek voor hulp aan het riool. Wij zijn te bereiken op 085 - 106 13 10. Maar u kunt ook ons contactformulier invullen. Bij spoed zijn wij in veel gevallen al binnen 2 uur op locatie.