Rioolrenovatie Tiel

Heeft u meer dan eens te maken met complicaties rondom de afvoer of het riool? Dan is het een overweging waard om te kiezen voor rioolrenovatie. Hierbij wordt (een gedeelte van) het riool vervangen, dan wel voorzien van een nieuwe en beschermende binnenlaag (relinen). Dit zorgt ervoor dat hardnekkige problemen rond de riolering definitief worden opgelost. Een rioolrenovatie klinkt ingrijpend, maar het kan de levensduur van uw riolering tot enkele tientallen jaren verlegen. Nieuwe technieken verminderen tevens de overlast die u ervaart.

Wilt u eerst meer inzicht in de staat van de riolering? Dan kunt u bij J.G. Riooltechniek ook een rioolinspectie laten uitvoeren; hierbij maken we doorgaans gebruik van een camera om u zichtbaar inzicht te verschaffen in de staat van het riool. Hierbij detecteren we bijvoorbeeld lekkages, scheurtjes, verstoppingen of eventuele verzakkingen van de riolering.

Rioolrenovatie als oplossing voor langlopende problemen

Veel mensen verwachten dat de riolering standaard functioneert, maar dat is helaas niet altijd het geval. Een verstopping kan op diverse manieren ontstaan, maar vaak ligt de aanleiding bij het wegspoelen van elementen waarop onze afvoer niet berekend is; vet- en etensresten, sanitaire producten of een ophoping van haar in een combinatie met shampoo. Dit zijn over het algemeen problemen die met eenmalig ontstoppen nog wel zijn op te lossen. Mochten er echter verzakkingen of scheurtjes in de leidingen ontstaan, dan is de overlast vaak groter en komen problemen ook vaker terug. Een rioolrenovatie lost uw langlopende problemen op.

Welke vormen van riool renoveren zijn er?

Voorheen betekende een rioolrenovatie automatisch het openleggen van de vloer en het vervangen van (een deel van) de rioolpijpen. Alleen al om deze reden stellen veel mensen een rioolrenovatie zo lang mogelijk uit. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden, waaronder de techniek relinen. Met deze techniek reinigen we de leidingen en impregneren vervolgens een polyester of glasvezel kous onder hoge druk langs de binnenzijde van het leidingwerk. Hierdoor zien de buizen er weer als nieuw uit en is de doorstroming optimaal.

Relinen is een voordelige en duurzame methode voor rioolrenovatie. Lees meer over deze techniek.

Afspraak maken voor rioolrenovatie in Tiel

Ervaart u al enige tijd overlast door verstoppingen, een rioollucht, rioolvliegjes of heeft u het idee dat de riolering simpelweg een renovatie kan gebruiken? Neem dan contact op met J.G. Riooltechniek. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden binnen uw situatie. Aarzel daarom niet en neem contact met ons op. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch te bereiken. Bel daarvoor met 085 - 106 13 10.