Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Tiel

Krijgt u ineens te maken met kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Rioolvliegjes die omhoog komen duiden meestal op een rioolprobleem. Voorkom overlast door direct aan de slag te gaan met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

Rioolvliegjes komen meestal uit het riool, zoals de naam al doet vermoeden. De vliegjes zijn afhankelijk van vocht en rottend afval om te overleven en leggen dagelijks 200 eitjes. Om van de rioolvliegjes af te komen, is het van belang om eerst het rioolprobleem op te lossen. Anders blijft u last houden van de vliegjes.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Tiel en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

In de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën aanwezig is, komen rioolvliegjes vaak voor. Dit zijn de favoriete broedplaatsen van de vliegjes. Verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige kieren of hoeken, vuilnisbakken, putjes of vochtige plekken in schuren of garages, kunnen broedplaatsen zijn voor rioolvliegjes buiten het riool.

Snel actie ondernemen

Het is belangrijk om de rioolvliegjes te bestrijden vanwege verschillende redenen. Besef dat de rioolvliegjes niet uit zichzelf weggaan en mogelijk gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Bovendien planten deze vliegjes zich razendsnel voort, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Voordat u begint met het bestrijden van de vliegjes, is het noodzakelijk om te weten wat het rioolprobleem inhoudt en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak bevinden deze eitjes zich in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Als u wilt controleren of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Houd een beetje ruimte vrij, zodat er licht de afvoer in kan. De vliegjes zullen omhoog vliegen en vast komen te zitten aan het tape, mocht er sprake zijn van een besmetting. Indien er veel vliegjes te vinden zijn in een bepaalde hoek of kier, kunt u de plakbandtest ook proberen.

Indien u er niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, is de kans groot dat ze blijven terugkeren. Als het rioolprobleem niet wordt aangepakt, zullen de vliegjes niet verdwijnen. Wanneer zich dit voordoet staan wij voor u klaar. U kunt ons bereiken via 085 106 1310 voor een blijvende oplossing door J.G. Riooltechniek.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1310 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Tiel
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1310

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!