Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe u een defect rioolsysteem kunt vaststellen en uw aanpak Redactie, 9 maart 2024
J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Tiel!

Een goed functionerend riool is van groot belang in uw huis. Maar soms kunnen er problemen optreden waardoor het beschadigd raakt. Hoe herkent u deze signalen? Wat moet er dan gebeuren?In dit artikel worden diverse indicatoren van een beschadigd riool belicht, met mogelijke oplossingen om snel in te grijpen indien nodig.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Er zijn diverse problemen die kunnen wijzen op een kapotte riolering. Er kunnen kleine problemen voorkomen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen jaarlijks voorkomen, hoeft u nog niet direct te denken aan een beschadigd riool. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om een inspectie van het riool uit te laten voeren.

Naast verstoppingen kan er ook sprake zijn van een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen heeft een beschadigd riool als de oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Hoe ontdek je schade aan een riool?

Er zijn verschillende oorzaken voor het beschadigen van een riool. Zowel interne als externe factoren zijn hierbij betrokken. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke factor. Bij een toename van druk op het riool kan dit resulteren in scheuren in het systeem.

Het afvoersysteem kan loskomen van de gevel of intern scheuren door de druk op het systeem. Roestvorming en wortelgroei kunnen ook een kapot riool tot gevolg hebben. In al deze gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat met de reparaties wordt begonnen.

Waarom is het nuttig uw riool te laten nakijken?

Vakkundigen beschikken over professionele hulpmiddelen om een probleem met het riool te kunnen herkennen. Door een rioolinspectie uit te laten voeren weet u precies waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Er zijn twee opties voor een inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een speciale camera, de riooldetectiecamera genaamd, wordt ingezet om het riool te bekijken en problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat spuit rook in het riool en controleert dan of die rook op specifieke plekken in de riolering verdwijnt. Daar waar de rook niet meer zichtbaar is, kan dit duiden op de locatie van een lek in het rioolsysteem.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Denkt u dat u te maken heeft met een defect riool? Of heeft u vaak hinder van problemen met uw riool?Wij helpen u graag! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1310 en maak een afspraak. Daarmee helpen we u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1310

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!