Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Amstelveen
Wat te doen tegen rioolvliegjes Redactie, 5 februari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Tiel en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Als u hinder ondervindt van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem met de riolering. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Leer de kenmerken van rioolvliegjes

Met een grootte variërend tussen de 1,5 en 7 millimeter, kunnen deze kleine insecten uw huis binnenkomen via de kleinste openingen. Opvallend aan deze insecten zijn hun grotere vleugels in verhouding tot hun lichaam, die bedekt zijn met kleine haartjes. Ze hebben ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en hebben een grijsgoudkleurige tint. Deze kleine vliegjes hebben een korte levensduur van slechts drie weken, maar vermenigvuldigen zich snel.

Meestal worden er 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en binnen twee tot zes weken ontwikkelen ze zich tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Overdag vertonen ze weinig activiteit, maar 's avonds en 's nachts worden ze actiever en voeden ze zich met bedorven materiaal, bacteriën en schimmels. Meestal wordt een rioolvliegjesplaag in huis veroorzaakt door problemen met de riolering, vooral als er kapotte leidingen zijn. Lekkende gootstenen of verstopte toiletten trekken deze insecten aan.

Hoe kunt u op effectieve wijze van rioolvliegjes afkomen?

Het is noodzakelijk om de broedplaatsen te vinden om een plaag op te lossen, gewoonlijk in stilstaand water of rottend organisch afval. Het is essentieel om snel actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Bij reparaties kunt u de hulp van deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Het is vaak het geval dat broedplaatsen zich bevinden op locaties die verbonden zijn met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis kunnen ook andere plaatsen dienstdoen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van cruciaal belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Zorg ervoor dat rioolproblemen snel worden opgelost, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een andere nuttige tip is om de dakgoten regelmatig schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1310

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!