Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Tiel, hoofdvestiging Amstelveen
Houd uw afvoeren schoon om verstoppingen te voorkomen Redactie, 15 februari 2024
J.G. Riooltechniek: uw rioleur in Tiel en omgeving!

Indien er een onaangename geur vanuit het riool uw huis binnenkomt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen. Als eerste kunt u kijken of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het schoonmaken van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter blijft hangen, kan er een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren rioolbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt vertrouwen op de professionals, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Redenen waarom uw rioolleidingen stinken

Als er een onaangename geur uw woning binnendringt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. De volgende situaties kunnen leiden tot rioollucht in uw huis:Mogelijk is de riolering in uw woning beschadigd of verzakt door werkzaamheden. Als gevolg hiervan kunnen er scheuren ontstaan in de riolering, wat kan resulteren in rioollucht in uw huis.

Wat veroorzaakt de stank: verstopping in de afvoeren

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot een onaangename rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het is ook mogelijk dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd is. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te ontvangen.

Is er een mogelijk lek in uw afvoerleidingen?

Als er sprake is van een lekkage in uw afvoer, kan vervuild water en de bijbehorende onaangename geur uw woning binnendringen. Hierdoor kan er sprake zijn van hinderlijke stank en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning op een goede manier kunt ontluchten

Het is van cruciaal belang dat uw afvoer goed geventileerd wordt. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Als deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare geur uit het riool uw huis binnendringen.

Gebruik de afvoerpijp op tijd om rioollucht te voorkomen

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw huis kan komen via de afvoer van de wc. Als een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, wat ervoor zorgt dat de rioollucht ongehinderd uw huis binnenkomt. Het regelmatig doorspoelen van water door de afvoeren helpt om dit te voorkomen.

Voorkom dat er onaangename geuren uit uw riolering komen

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor een rioollucht in uw huis. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangetast vuil. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1310

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!